By jack123 | SEO RO | 0 Comments
Când vine vorba de ranking-ul unui website, eforturile tale de on-page și off-page SEO v-or juca cel mai semnificant rol. SEO este un concept vast care include diverse tactici care pot să îmbunătățească modul în care motoarele de căutare îți văd site-ul. Crosslinking este una dintre aceste tactici. În acest articol o să-ți arătăm câteva Sfaturi de SEO Cross-Linking pentru a te ajută să te clasezi mai sus.
În SEO, link-urile pe care site-ul tău le primește v-or juca o parte importantă în succesul tău. Motoarele de căutare urmăresc link-uri în jurul internetului, de la site-uri, pentru a-și actualiza baza de date cu pagini web. Fără link-uri de la alte site-uri, nu o să poți să te clasezi sus.
Primitul de link-uri de la alte site-uri este ceva în afara zonei tale de control, în mare parte. Totuși, link-urile interne prezente la tine pe website sun total controlabile. Făcând cross-linking între postările și paginile tale poți să semnalezi motoarelor de căutare ierarhia conținutului de pe site-ul tău.
Dacă postezi un articol nou, acesta nu va avea link-uri care să indice spre el la început. Dacă nu oferi link-uri spre acel articol, motoarele de căutare nu v-or ști de existența acestuia. Astfel, crosslinking-ul joacă un rol esențial.
Când vine vorba de cross-linking, poți să lași lucrurile la întâmplare sau, poți să aplici niște Sfaturi de SEO Cross-Linking pentru a-ți îmbunătăți traficul organic.
Paginile cu cea mai mare cantitate de link-uri interne și externe trebuie să fie întotdeauna paginile tale cele mai importante. Ideal, ai trimite întotdeauna link-uri de la articolele tale individuale spre categoriile site-ului. De la acele categorii trebuie să oferi link-uri spre homepage. Pagină principala trebuie să fie cea cu cel mai mare page rank și valoare a link-urilor.
Pe lângă categorii și pagini principale, conținutul tău cheie ar trebuii și el să dețină o cantitate solidă de link-uri. Trebuie să oferi link-uri de la articole și categorii spre conținutul tău cheie dacă vrei să iasă în evidență.
Chiar dacă link-urile sunt de o importantă mare, nu toate link-urile sunt create egal. Link-urile Do-Follow sunt acelea pe care vrei să le primeșți de la alte site-uri sau să le folosești când faci linking intern. Un link Do-Follow le va spune crawl-erelor de la motoarele de căutare să urmărească acel link spre pagină ta, oferindu-ți niște link juice în proces.
Un link No-Follow le va spune crawl-erelor exact opusul, fără a-ți oferii link juice. Ar trebuii să eviți acest tip de link-uri când faci cross-linking cu pagini care te interesează. Link-urile No-Follow au și ele rolul lor, fiind perfecte atunci când vrei să oferi un link spre un site, fără a te asocia cu acesta.
Cum e menționat mai sus, nu toate tipurile de link-uri sunt create egal. Link-urile contextuale cu un text anchor relevant au mai multe beneficii decât link-urile random urmate de texte anchor irelevante.
Dacă acoperi un subiect similar în mai multe articole ar trebuii să faci cross-linking între acestea. Astfel o să le poți spune motoarelor de căutare care articole sunt asociate din punct de vedere al subiectului. Textul de anchor pe care îl folosești pentru link trebuie să se potrivească natural în articol. De altfel, asigura-te că nu utilizezi un text de anchor prea des deoarece s-ar putea să primești penalizări de la motoarele de căutare.
Link Building-ul este unul dintre cele mai eficiente procese când vine vorba de a-ți construii o prezența SEO puternică și un ranking înalt pentru website. Cross-linking este acea parte din link building care este total în controlul tău. Folosindu-te de aceste Sfaturi de SEO Cross-Linking menționate mai sus, poți să-ți îmbunătățești ușor ranking-ul și traficul organic.