Stăpânește SEO-ul Mobil: Ghid practic pentru 2020
Stăpânește SEO-ul Mobil: Ghid practic pentru 2020

By jack123 | SEO RO | 0 Comments

Stăpânește SEO-ul Mobil: Ghid practic pentru 2020

Mediul mobil devine tot mai important pentru afaceri și divertisment. De la lansarea primului smartphone, utilizarea mobilului continuă să crească constant. În acest moment, mai multe persoane folosesc un telefon pentru a naviga internetul decât un computer ca înainte. Pe măsură ce tendințele de business devin tot mai mobile, strategia ta SEO ar trebui să se schimbe în consecință.

Dacă nu ați actualizat SEO-ul site-ului vostru în ultima perioadă, este posibil să rămâneți în urma. Google continuă să sublinieze importanța de a avea un site mobile-friendly. Dacă site-ul vostru nu este optimizat pentru dispozitivele mobile, puteți pierde o mulțime de trafic potențial, aproximativ jumătate din acesta.

Această tendință nu se va opri aici. Tot mai multe căutări vor fi mobile în 2020 și nu numai. Dacă nu dorești să fi dezavantajat de Google, trebuie să stăpânești SEO-ul mobil cât mai curând posibil. Vom evidenția în acest articol câteva lucruri pe care ar trebui să le implementați astăzi dacă doriți să vă salvați clasamentele organice.

Dispuneți de un site mobile-responsive

Mobile-responsive începe să devină un „buzzword” în web development, dar nu este atât de greu pe cum pare. La baza sa, un site web receptiv este unul care își adaptează formă în funcție de dimensiunea dispozitivelor utilizate pentru a-l accesa. Nu există nicio diferență în ceea ce privește conținutul afișat între un site web responsive și unul care nu este asa. Audienta ta nu va rata nimic, dar va avea o experiență mai bună pe ecranele mai mici.

Stăpânește SEO-ul Mobil

Google a început să abordeze receptivitatea mobilă a site-urilor ca factor de ranking. Astfel, este posibil să începeți să pierdeți clasamentele atât din cauza unor penalităților directe din partea Google, cât și datorita experienței slabe oferite utilizatorului. S-ar putea să riscați să aveti un bounce rate mai mare și mai puține vizualizări pe pagină dacă nu stăpâniți SEO-ul mobil în 2020. Aceste semnale negative pot afecta cu siguranță clasamentul vostru.

Partea cea mai bună este că a a face un site mobile-responsive. nu este atât de greu pe cât sună. Puteți utiliza o varietate de instrumente și teme care vor face ca site-ul vostru mobil să fie responsive automat. Mai mult de atât, majoritatea temelor moderne WordPress răspund mobil prin design, scutindu-vă de dificultatea care vine cu optimizarea manuala a site-ului.

Evitați să folosiți Flash

Flash este o tehnologie învechită care încetinește site-ul vostru web și oferă o experiență slabă utilizatorilor. Acesta este un semnal negativ imens când vine vorba de SEO, așa că ar trebui să îl evitați prin toate mijloacele. Mai mult de atât, Flash nu funcționează nici pe anumite dispozitive sau browsere, ceea ce face ca site-ul să fie complet inutilizabil.

Evitați să folosiți Flash

Dispozitivele Android și iOS nu acceptă Flash, astfel încât utilizarea sa va ține majoritatea utilizatorilor de telefonie mobilă departe de site-ul vostru. Astfel, ar trebui să opriți complet utilizarea Flash și, în schimb, să încercați să căutați un design sau o temă web care nu o necesită.

Faceți butoanele mai mari

Mărimea butoanelor site-ului vostru nu este la fel de importantă pe un computer desktop, deoarece puteți utiliza întotdeauna un mouse pentru a face click pe ele. Cu toate acestea, atingerea unui buton prost proiectat cu degetul pe un telefon poate fi foarte frustrant. Această dificultate îi poate face pe utilizatori să paraseasca site-ul și acest lucru este foarte grav mai ales dacă încercați să vindeți produse.

Există o singură modalitate de a remedia această problemă: faceți butoanele site-ului vostru mai mari și ușor de utilizat pe mobil. Ar trebui să testați întotdeauna capacitatea de utilizare a site-ului vostru ori de câte ori adăugați un buton nou. Vedeți dacă puteți face click pe acesta pe diferite dimensiuni ale ecranului. Majoritatea temelor moderne vin cu o opțiune de a vizualiza site-ul într-un format mobil. Încercați-l și verificați funcționalitatea butoanelor. Nu ezitați să faceți un test live folosind un dispozitiv mobil real pentru a accesa site-ul.

Utilizați fonturi mai mari

Lizibilitatea textului va juca un rol important în traficul mobil. Deoarece utilizatorii desktop se bucură de luxul de a avea un ecran mai mare, cei mobili ar putea avea dificultati când citesc un text care are o dimensiune mai mică a fontului. Pentru a remedia acest lucru, asigurați-vă că utilizați o dimensiune de cel puțin 16px. Cu toate acestea, va trebui să îi testați în continuare aspectul, deoarece ar putea fi necesar să ajustați dimensiunea în funcție de designul site-ului.

Fontul ales va juca, de asemenea, un rol în experiența de ansamblu. Unele fonturi sunt mai greu de citit decât altele, în special pe anumite culori de fundal. Ar trebui să rămâneți la fonturi de bază și populare. De asemenea, încercați să evitați fonturile pe care browserul trebuie să le descarce, întrucât acestea incetinesc site-ul.

Accelerați site-ul

Viteza de încărcare a site-ului vostru reprezinta unul dintre cei mai importanți factori de ranking pentru căutările mobile. Cu toate că utilizatorii desktop au adesea viteze de internet mai, cei mobili nu. Dacă site-ul durează prea mult timp pentru a se încărca, o mare parte din utilizatori vor pleca.

Accelerați site-ul

Puteți ajusta viteza de încărcare a site-ului vostru în mai multe moduri. Utilizarea paginilor AMP și luarea în considerare a intenției de căutare a utilizatorilor vă vor oferi un impuls puternic. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a avea o viteză de încărcare mai rapidă este să investiti într-un hosting puternic. În funcție de succesul site-ului vostru, puteți sau nu sa doriți să faceți acest lucru. Asigurați-vă că încercați diferite metode de optimizare și testați rezultatele cu Google PageSpeed Insights.

Concluzie

Căutările mobile devin din ce în ce mai importante pentru lumea afacerilor online. Tot mai mulți utilizatori în fiecare an folosesc un smartphone in loc de un dispozitiv desktop. Această tendință nu se va opri în curând, ceea ce face foarte important să stăpânești SEO mobil în următorii ani.

Puteți considera creșterea traficului mobil ca o amenințare sau o oportunitate uriașă pentru a face ca site-ul vostru sa fie future-proof. Puținele tactici menționate în ghidul de mai sus reprezintă o bază solidă. Cu toate acestea, SEO este un lucru in continua schimbare, așa că asigurați-vă că va reglați strategia în functie de schimbari.