By jack123 | SEO RO | 0 Comments
SERP-urile Google sunt într-o continuă schimbare, provocând expertii SEO sa vina cu modalități inovatoare de a genera mai mult trafic. În zilele noastre, jumătate din SERP-urile pot fi dominate de videoclipuri YouTube și reclame plătite, rezultatele organice fiind împinse mai departe în jos. Google devine o sursă de trafic din ce în ce mai mare pentru videoclipurile YouTube și tocmai de aceea trebuie să stăpânești video SEO în acest an.
Google începe să recomande utilizatorilor videoclipuri YouTube populare în SERP-uri, cu mult înaintea rezultatelor organice. Acest lucru subliniază necesitatea existenței unei prezențe video în 2020 pentru a obține trafic. Dacă efectuați YouTube SEO pentru algoritmul Google, puteți crește considerabil vizionările videoclipurilor.
Acest articol va acoperi doar tactici care vă vor ajuta videoclipul să obțină mai multe vizualizări direct de la Google și nu de la algoritmul YouTube. Așadar, iată lista noastră cu sfaturi.
Există o diferență considerabilă între subiectele cu cele mai înalte poziții din Google și YouTube. În timp ce videoclipurile cu pisici, farse și alte lucruri distractive pot fi foarte bune pe YouTube, nu există nicio cerere și, prin urmare, volumul de căutare pentru acestea pe Google.
Dacă doriți ca videoclipurile voastre să fie clasate pe Google, acestea trebuie să acopere un subiect care este popular în motorul de căutare. Dacă nu există niciun volum de căutare, videoclipul vostru nu va primi trafic. Mai mult, subiectul trebuie să fie potrivit pentru formatul video – ceea ce înseamnă că oamenii preferă să vizioneze un clip decât să citească un articol.
Pentru a găsi astfel de subiecte, trebuie să căutați videoclipuri din nișa voastra care generează efectiv trafic de pe Google. Puteți face acest lucru cu mai multe instrumente diferite.
Puteți folosi ceva de genul Ahrefs pentru a vă da seama dacă există intenția video pentru subiectul ales. Acesta este unul dintre cele mai rapide și mai precise moduri, deoarece tool-ul vă oferă date precise despre traficul generat de Google pentru un videoclip. Puteți utiliza Content Explorer sau Site Explorer din Ahrefs pentru a găsi aceste date. Singurul dezavantaj este că Ahrefs este unul dintre tool-uri plătite.
De asemenea, puteți efectua o căutare rapidă pe Google cu „site: youtube.com [numele subiectului vostru]” pentru a vedea o listă de clipuri YouTube. Acest lucru vă va ajuta să alegeti cel mai bun subiect.
Google nu este niciodată clar cu privire la tipul de conținut pe care îl consideră a fi de calitate și preferabil pentru clasare. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le ții cont atunci când creezi videoclipuri pentru YouTube.
Ori de câte ori creați un clip, trebuie să păstrați în minte utilizatorul final și să încercați să oferiți cât mai multă valoare posibilă. Folosiți un limbaj descriptiv și ușor de înțeles. Stai departe de descrieri inutile și încearcă să eviti utilizarea unor cuvinte complexe și înșelătoare.
Clipul vostru trebuie să fie direct, explicând totul în cât mai puțin timp posibil. Dacă ajungeți să explicați prea multe lucruri inutile, nu ezitați să regândiți fluxul clipului. Nu doriți să frustrați ascultătorul și algoritmul Google. În plus, clipul trebuie să aibă un sunet bun, altfel algoritmul nu poate sa-l descifreze.
Când încărcați clipul, trebuie sa-l optimizati tehnic cu cele mai bune practici in minte. Un clip optimizat pentru algoritmul YouTube va avea, de asemenea, un impact asupra Google. Dacă analizați un pic clasamentele, veți observa rapid că aceleași clipuri care domină ranking-urile YouTube sunt prezentate și pe Google.
Ori de câte ori încărcați un videoclip, YouTube va include closed captions automat. În funcție de calitatea videoclipului, de accentul vorbitorului și de nenumărați factori, aceste subtitrări pot fi sau nu exacte. Dacă le-ați încercat vreodată, sunt sigur că ați reușit să observați cel puțin câteva greșeli de gramatică și scriere greșită.
Cand încărcați un clip, algoritmii nu vor putea analiza majoritatea informațiilor pe care le furnizați. Algoritmii sunt buni la analizarea textului, dar titlul, descrierea și etichetele pe care le utilizați nu furnizează informații suficiente. Cu toate acestea, captions sunt practic o transcriere a clipului vostru pe care motoarele de căutare le pot analiza mult mai ușor.
Dacă nu utilizați CC-uri, ratați multa expunere potențiala, deoarece este posibil ca clipul vostru să fie ascuns de motoarele de căutare. CC-urile sunt de asemenea foarte bune pentru creșterea timpului de vizionare a clipurilor voastre, acesta fiind un semnal pozitiv in sine.
Pe lângă faptul că Google va înțelege clipul mai ușor dacă oferiți subtitrări, anumite grupuri de utilizatori vor beneficia in plus de acesta. Oamenii care lucrează în medii galagioase și cei care suferă de pierdere auditivă se bazează doar pe captions pentru a înțelege clipul vostru.
Dacă sunteți familiarizați cu articolele de SEO, probabil știți că thumbnail-ul articolului nu este asa de important în ranking. Cu toate acestea, când vine vorba de formatul video, thumbnail-ul este unul dintre cele mai importante elemente care atrag atenția.
Videoclipurile care au thumbnail-uri bune tind să se claseze mult mai sus și să obțină mai multe clicuri atât pe YouTube, cât și pe Google. De fiecare dată când încărcați un clip, YouTube vă va oferi trei fotografii diferite pe care să le utilizați ca thumbnail. Evitați-le și creați în schimb o imagine personalizată în acest scop.
Cu toate acestea, un thumbnail bun trebuie să urmeze câteva reguli. Formatul este foarte important, încercați să respectați raportul 16: 9, deoarece acesta este cel utilizat pe Google. Dacă nu utilizați acest format, imaginea va fi afisata ciudat. De asemenea, trebuie să utilizați o imagine sugestivă care se referă direct la titlul clipului vostru și la problema pe care încercați să o rezolvați.
Culorile sunt de asemenea foarte importante. Încercați să evitați albul și griul ca fundal al thumbnail-ului, deoarece acestea se vor estompa cu SERP-urile. Cu toate acestea, mergeți pentru culori mai închise și mai aprinse precum portocaliu, roșu și albastru închis. De asemenea, nu ezitați să folosiți textul descriptiv care explică în continuare clipul vostru intr-o imagine.
YouTube SEO pentru Google devine o tactică din ce în ce mai importantă în lumea digitală de astăzi. Algoritmul Google se schimbă constant în funcție de nevoile oamenilor, iar acum formatul video este locul in care trebuie să fii. Dacă doriți să profitați de traficul gratuit Google pentru clipurile voastre, asigurați-vă că vă concentrați asupra calității de producție a videoclipului și încercați să ajutați motorul de căutare să înțeleagă subiectul videoclipului în orice mod posibil.