By jack123 | SEO RO | 0 Comments
În acest articol „Google Search Console Ghid Pentru Incepatori” vom vedea ce este Google Search Console (ex Webmaster Tool), cum să începeți să îl utilizați și ce instrumente vă pot ajuta să optimizați pentru SEO site-ul dvs.
Google Search Console este un instrument gratuit furnizat de Google pentru a optimiza, analiza și verifica starea site-ului sau blogului dvs. în rezultatele căutării.
Și cel mai important, Search Console reunește un set de instrumente individuale pentru a vă ajuta să știți:
Desigur, puteți obține sute de mii de vizite chiar și fără acest instrument, dar dacă continuați să citiți, sunt sigur că, la fel ca mine, veți realiza cât de mult acest instrument vă poate simplifica munca. .
Înainte de a explica ce înseamnă fiecare instrument din Consola de căutare Google, iată câteva lucruri de bază pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a evita interpretarea greșită a datelor dvs.
Iată ce ar trebui să vă amintiți:
de acest instrument.
Cu toate acestea, să vedem cum este utilizat acest instrument.
Instalare
Primul lucru de știut este că Google Search Console ar trebui să fie „instalat” sau mai bine zis, trebuie să configurați site-ul pentru ca Google să extragă informații utile, care vă vor ajuta apoi să rezolvați orice probleme de poziționare sau să rafinați mai bine strategiile de poziționare SEO.
Instalarea este simplă și, odată ce vă conectați Contul Google la Search Console (vă recomand să utilizați același Cont Google pe care îl utilizați pentru Analytics și alte instrumente / servicii conectate la site) trebuie doar să adăugați o nouă proprietate și să urmați instrucțiunile pentru verificare.
Verificarea poate fi efectuată în mai multe moduri:
Accesați aici pentru a vedea ghidul de instalare furnizat de Google: „https://support.google.com/webmasters/answer/34592?hl=ro&ref_topic=9268559”
Search Console este divizată în prezent în următoarele:
Să le luăm pe fiecare separat și să explicăm pe scurt ce înseamnă:
Performance
Acesta este unul dintre domeniile pe care le vom analiza cel mai mult și, în noua sa formă, a devenit și mai util pentru a înțelege ce conținut sau cuvinte cheie generează trafic,
În performanță, avem ocazia să analizăm 4 factori cheie pentru un consultant SEO:
În plus față de aceste 4 măsurători, s-au adăugat filtre importante care vă permit să știți ce pagini au avut cel mai mare succes, în ce versiune (mobil / tabletă / desktop), țările de origine și alte informații importante pentru site-ul de progres corect.
URL Inspection
În versiunile anterioare, era cunoscut sub numele de „Vizualizați ca Google” și era foarte important pentru oricine se ocupă de SEO sau rulează un site.
Sfatul tuturor a fost să accesați „Vedeți ca Google” și să-l scanați, deoarece accelerează indexarea.
Nu a fost neobișnuit printre colegi să vorbească cu mândrie câte minute (câteva) au fost suficiente după scanare pentru a vedea noul conținut deja indexat.
După cum probabil ați ghicit, această caracteristică vă permite să scanați adresa URL a unui site pentru a vedea dacă există o problemă cu acesta și, cel mai important, solicitați companiei Google să o recunoască, ceea ce accelerează procesul de indexare.
Coverage
Acoperirea este funcția Google Search Console care vă spune:
Câte pagini au erori și, prin urmare, au nevoie de intervenția noastră;
Câte și ce pagini sunt în „avertisment”, ceea ce înseamnă că sunt indexate, dar conțin informații, pot fi rafinate sau completate;
Câte și ce pagini sunt valabile.
Pentru fiecare dintre pagini, veți putea intra în detaliu pentru a vedea erorile, ceea ce lipsește etc.
Sitemap
După cum sugerează și numele, această caracteristică vă permite să raportați noi sitemap-uri la Google, fișiere care facilitează Google scanarea site-ului, găsirea de conținut nou sau actualizarea paginilor.
Aici puteți vedea dacă sitemap-ul încărcat este corect, când a fost scanată ultima dată și alte informații utile care vă pot ajuta în caz de depanare.
Mobile Usability
Această caracteristică din Consola de căutare Google conține informații despre modul în care sunt îndeplinite cerințele de utilizare pentru fiecare dintre adresele URL indexate și oferă detalii pentru fiecare dintre ele.
Sitelink Search Box
Să presupunem că un prieten v-a spus despre un videoclip al unui papagal care vorbea pe un site web unde puteți viziona tot felul de videoclipuri care au fost încărcate de persoane aleatorii.
Ați uitat adresa URL exactă, dar v-ați amintit că pagina web se numește YouTube. Așadar, accesați Google.com și introduceți „YouTube”.
Google vă oferă următoarele rezultate, iar primul rezultat are o nouă casetă de căutare numită Sitelinkuri.
Manual Action
Nu exista nimic mai rău decât să primești o notificare de “manual action” din Consola de căutare Google care să te anunțe că o astfel de penalizare a fost acordată site-ului tău.
Notificare „Manual Action” vă anunță că Google face o retrogradare sau elimină pagini web sau site-uri.
Nu sunt legate de algoritmii Google sau de modificările lor.
Ele sunt pur și simplu modul în care Google pedepsește site-urile web pentru spam.
Security Issues
Această secțiune vă va informa dacă Google găsește probleme de securitate cu site-ul dvs., inclusiv adrese URL rupte, programe malware, pagini înșelătoare, descărcări rău intenționate și multe altele.
Aceasta a fost o caracteristică în vechea Consolă de căutare Google și se află acum într-o nouă secțiune cu acțiuni manuale numite „security and manual actions”.
Există probleme găsite de Google pe site-ul verificat care pot dăuna altora.
Acestea includ:
Links
În SEO există peste 200 de factori de clasare pentru o poziționare bună a unui site web. Dintre toți acești factori, legăturile interne și externe (backlinks) rămân una dintre cele mai importante componente.
Din acest motiv, în Google Search Console, linkurile au avut întotdeauna o zonă dedicată unde puteți analiza paginile care primesc cele mai multe link-uri, modul în care sunt distribuite link-urile interne și, mai presus de toate, cine are ca destinație link-ul site-ului dvs.
Analiza legăturilor este o activitate pe care vă recomand să o faceți periodic (cel puțin o dată pe lună), deoarece vă permite să aflați dacă site-ul dvs. este victima spamului sau a altor atacuri, care ar putea afecta negativ activitatea dvs. SEO.
Prin urmare, Google Search Console este un instrument complet și absolut fundamental pentru a vă putea monitoriza site-ul din punct de vedere tehnic și organic de poziționare.
Dacă nu ați făcut-o deja, este o idee bună să instalați Google Search Console. Timpul de așteptare este de aproximativ 2 zile, iar apoi puteți analiza tehnic site-ul dvs. pentru a descoperi orice probleme de care nu ați fost conștienți.